Hlavní obsah

Už kradou i kovy, zlobí se Ukrajinci. Rusové nakládají v Mariupolu na loď plech

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mariupol

V Mariupolu nakládají na ruskou nákladní loď, která do přístavu dorazila v sobotu, válcovanou ocel, uvedl poradce starosty města Petro Andrjušenko. Loď má plout do Rostova na Donu. Ukrajinská ombudsmanka obvinila Rusko z rabování.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Rusové nakládají na loď v Mariupolu ocel Video: Reuters

 
Článek

„Pokračuje nakládání ukrajinské válcované oceli v mariupolském nákladním přístavu. Včera s podporou ruské armády ruská říční loď RM3 řady Slavutič plující pod ruskou vlajkou vplula do přístavu. Nakládá se už druhý den,“ dodal Andrjašenko podle serveru Obozrevatel.

Mluvčí přístavu řekl agentuře TASS, že se na loď má naložit 2700 tun kovu, s nímž popluje do 160 km vzdáleného Rostova na Donu. Neuvedl, komu kov patří.

Rusové bezostyšně přiznali, že kradou ukrajinské obilí

Válka na Ukrajině

Ukrajinská ombudsmanka Ljudmila Denisovová už o víkendu napsala na svém telegramovém kanálu, že Rusové začali s vývozem kovových výrobků z Mariupolu. „Rabování v dočasně okupovaných územích Ukrajiny pokračuje,“ uvedla, „po krádeži ukrajinského zrna okupanti vyvážejí z Mariupolu kov.“

Největší ukrajinský hutní podnik Metinvest dal v pátek najevo obavy, že by mohlo Rusko v Mariupolu ukrást kovové výrobky, které mu patří. Domnívá se, že nakládán je jeho kov. V přístavu má být asi 200 000 tun kovů a litiny za 170 milionů dolarů.

Aby se Rusům lépe rabovalo a mohli vyvážet ocel a další kovy z Mariupolu, obnovili i provoz železnice z okupované Volnovachy v Doněcké oblasti do přístavu.

Reklama

Výběr článků

Načítám