Hlavní obsah

Uvolněná skála zabila v oblíbené Medvědí soutěsce v Rakousku dva lidi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Štýrský Hradec
Aktualizováno

V Medvědí soutěsce v rakouském Štýrsku zemřeli dva lidé poté, co se tam ve středu kolem poledne uvolnila skála a zřítila se. Dalších osm lidí bylo zraněno, jeden těžce. Na místě probíhá rozsáhlá záchranná akce. Soutěska je oblíbenou turistickou atrakcí.

Medvědí soutěska

Článek

Zemřely 50letá Maďarka a 21letá Rakušanka. Národnost ani věk zraněných nebyly zveřejněny.

V oblasti zasahovali příslušníci alpské policie, horské služby, Červeného kříže i hasiči, ale také vojáci a členové autoklubu. Nasazeny byly čtyři vrtulníky  Podle bulvárního listu Kurier byla zničeny i dřevěné schody k lávce.

Bulvár upozornil, že Medvědí soutěska u Mixnitzkého potoka je jen obtížně přístupná a záchranáři se tam dostali jen s pomocí lan spuštěných ze skal. Dalším nezbylo než jít ledově chladným potokem, jehož vody museli propátrat, a následně šplhat po strmých stěnách vzhůru.

Skupinu záchranářů do oblasti přepravila armáda.

Skála se zřejmě uvolnila poté, co Štýrsko zasáhly v noci na úterý silné bouřky. Už v úterý se uvolnil kámen a spadl na ulici ve Weizerklammu.

Reklama

Výběr článků

Načítám