Hlavní obsah

Útočník ve Finsku zastřelil policistu, druhého vážně zranil

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Vihti

Útočník ve Finsku v noci na sobotu zastřelil policistu a druhého vážně zranil, střelec pak zřejmě spáchal sebevraždu. Uvedla to finská televize YLE. Incident se stal ve Vihti, asi 30 kilometrů severozápadně od Helsinek.

Foto: Roni Rekomaa, ČTK/AP

Policie na místě činu

Článek

Policie v pátek pozdě večer obdržela hlášení, že sedmašedesátiletý muž střílí po svých sousedech. Na místo se vydala policejní hlídka, která okolí uzavřela. Když se policisté přiblížili k budově, útočník po nich vypálil.

Jeden z policistů byl na místě mrtvý, druhý byl vážně zraněn. Hlídka rovněž vypálila ze svých střelných zbraní. Zraněný podle lékařů i přes nynější vážný zdravotní stav přežije.

Finsko útok šokoval

Útočník byl policii dlouhodobě znám jako problémový člověk, v rejstříku má řadu záznamů včetně kriminálních činů, opakovaně také nerespektoval soudní rozhodnutí.

Finsko útok na policii šokoval. Prezident Sauli Niinisto dnes řekl, že zprávu přijal se znepokojením, ministr vnitra Petteri Orpo na Twitteru vyjádřil zděšení.

Televize YLE rovněž uvedla, že v této severské zemi byl naposledy zabit policista ve službě v roce 2007. Za celé 20. století evidují úřady asi 130 zabitých policistů ve výkonu služby.

Reklama

Výběr článků

Načítám