Hlavní obsah

Útočník v Norsku pobodal tři ženy, jedna zemřela

Muž na jihu Norska pobodal v noci na středu tři ženy a jednu z nich zabil. Podle agentury AP to oznámila norská policie. Pravděpodobný pachatel byl podle ní již zadržen. S terorismem jako možným motivem útoku vyšetřovatelé nepracují. Muž útočil v úterý před půlnocí na několika místech ve městě Sarpsborg asi 80 kilometrů jižně od Osla.

Foto: Vladimír Michna, Novinky

Norská policie

Článek

„Incident ze včerejší (úterní) noci měl tragické vyústění. Jedna žena, které bylo kolem 50 let, zemřela, další byla vážně zraněna a třetí vyvázla s méně závažnými zraněními,“ uvedla v prohlášení norská policie. Dodala, že dvě z napadených žen se s pravděpodobným útočníkem znaly.

Strážci zákona asi hodinu od nahlášení incidentu zadrželi 31letého norského občana cizího původu v jeho bytě v centru Sarpsborgu. Bude obviněn z vraždy a pokusu o vraždu, sdělila policie. Podle agentury Reuters byl muž v minulosti odsouzen za násilnou trestnou činnost.

Motiv útoku zůstává nejasný, terorismus nicméně policie vyloučila. Odborníci nyní zkoumají, zda útočník trpěl duševní poruchou.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám