Hlavní obsah

Uprchlý vězeň se po deseti letech přihlásil policii, měl plné zuby života na Tenerife

– Salcburk

Doslova šok způsobil policistům v sobotu večer na služebně na hlavním nádraží v Salcburku 64letý muž. Mužům zákona oznámil, že je bývalým trestancem věznici ve Schwarzau am Steinfeld, který v roce 2008 uprchl a beze stopy zmizel. Celých 10,5 roku se skrýval na španělském ostrově Tenerife. Toho už má ale tak plné zuby, že se rozhodl vrátit, napsal server Heute.at.

Foto: Profimedia.cz

Španělský ostrov Tenerife

Článek

Pobyt na Tenerife mu podle jeho slov šel příšerně na nervy. Tvrdil, že se ostrov změnil a „není tak krásný jako dřív“. Roky, které mu zbývají, chce proto strávit ve své vlasti. Na služebnu se dostavil se dvěma kufry hned, jak přijel vlakem z letiště v Mnichově.

Po důkladném prověření policisté potvrdili, že muž je bývalým uprchlým vězněm, když v prosinci 2008 utekl, měl si ve vězení odpykat ještě půl roku.

Po konzultaci s příslušným soudem a státním zastupitelstvím byl muž převezen do věznice v Ursteinu u Salcburku, kde si bude muset odpykat zbývající trest, tedy šest měsíců. Delší dobu ve vězení nestráví, neboť v Rakousku není útěk z vězení trestným činem, dodává server Heute.at.

Reklama

Výběr článků

Načítám