Hlavní obsah

Únosce se v Kyjevě zmocnil minibusu, ujížděl i v dešti policejních střel

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kyjev

Muže, který unesl v Kyjevě minibus, pronásledovali ve čtvrtek ráno ukrajinští policisté. Při divoké honičce byly poškozeny dva osobní vozy včetně jednoho policejního i samotný minibus Isuzu. Jeden člověk byl zraněn, uvedla policie ve své zprávě.

Foto: DTP Kyjev

Unesený minibus

Článek

Ráno v ulici Malyška poblíž samoobsluhy ATB nastoupil do minibusu na lince 544 člověk ozbrojený pistolí, který ohrožoval cestující i řidiče. Toho vyhnal od volantu. Pak začal střílet. Lidé z autobusu vyskákali a zavolali policii, která začala minibus stíhat.

Foto: DTP Kyjev

Unesený minibus

Na křižovatce Perovova bulváru a prospektu Ališera Navoji narazil minibus do automobilu, přičemž byl zraněn jeho řidič. Únosce však dále pokračoval v jízdě. O tři kilometry dál se mu pokusili policisté na kruhovém objezdu v Radužné ulici zablokovat cestu. Řidič žlutého vozidla ale nezastavil a do policejní nivy narazil.

Foto: DTP Kyjev

Nárazem poškozená policejní niva

„Hlídka začala střílet na maršrutku Isuzu, přičemž zasáhla kola i levé sklo,“ stojí v policejní zprávě.

Únosce však dál pokračoval v jízdě, i když kola zasáhlo deset střel. Po dalších dvou kilometrech sjel s autobusem u železniční stanice Troeščina ze silnice, kde autobus uvázl.

Foto: DTP Kyjev

Ukrajinští policisté u uneseného autobusu

Muž poté vyskočil z kabiny a utekl na nádraží, kde se mu podařilo zmizet. Policisté po něm pátrají.

Reklama

Výběr článků

Načítám