Hlavní obsah

Unesená Natascha v prohlášení popírá, že by přišla o dětství

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

VÍDEŇ

Na pondělní tiskové konferenci přečetl psychiatr Max Friedrich prohlášení Nataschy Kampuschové, kterou její únosce držel více než osm let v zajetí ve sklepě v dolnorakouském Strasshofu. Tvrdí, že ji únosce nepřipravil o dětství.

Článek

"Jistě, v mnohém ohledu se mé dospívání od běžného života mých vrstevníků lišilo, ale v principu si nemyslím, že by mi něco zvláštního uniklo. A na druhou stranu jsem se navíc neučila kouřit, pít a nenavazovala pochybné známosti," napsala nyní osmnáctiletá dívka, jež byla v březnu 1998 unesena cestou do školy. Nedomnívá se, že jí Priklopil ukradl dětství.

Smrti Priklopila, který spáchal sebevraždu záhy poté, co dívka utekla, lituje. Zdůvodnila to tím, že Priklopil "byl součstí jejího života, což je důvod, proč za ním svým způsobem truchlím".

Vařila únosci

Se svým věznitelem, čtyřiačtyřicetiletým technikem Wolfgangem Priklopilem, si prý mohla povídat, někdy s ním snídala či mu pomáhala s domácími pracemi a vařit. "Metaforicky řečeno, nosil mě na rukách, ale také mě pošlapával. Každopádně jsem mu nemusela říkat veliteli, jak se někde objevilo," odmítla některé informace z tisku. Priklopil "nebyl můj pán, ačkoli jím chtěl být. Byla jsem dost silná", vysvětlila. 

K údajnému sexuálnímu vztahu se nevyjádřila. Na intimní otázky nemíní odpovídat. "Když budu cítit potřebu, tak to možná jednou řeknu svému terapeutovi, možná někomu jinému nebo třeba nikdy nikomu. Intimita patří jen mě samé."

Natascha Kampuschová požádala média o určitou dobu na to, aby se přizpůsobila nové situaci: "Každý po mně chce rozhovor, ale dejte mi, prosím, čas, abych se s tím mohla srovnat hlavně sama v sobě. " zdůraznila.

Reklama

Související témata:

Související články

Testy DNA potvrdily totožnost unesené Nataschy

Výsledky testů DNA jednoznačně potvrdily identitu dívky, kterou její věznitel držel osm let v zajetí ve sklepě v dolnorakouském Strasshofu. Testy potvrdily,...

Výběr článků

Načítám