Hlavní obsah

Ukrajinský poslanec už to nevydržel a dal oponentovi pěstí

Kyjev

Ukrajinský parlament je čas od času místem, kde namísto argumentů nastupují urážky a pěsti. V pondělí se rozhodl použít fyzickou sílu předseda Opozičního bloku Jurij Bojko, který už nezvládl nadále poslouchat šéfa Radikální strany Oleha Ljaška. Ten ho na jednání předsedů parlamentních skupin obviňoval ze spojenectví s Kremlem.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Poslanec dal druhému pěstíVideo: Reuters

 
Článek

Ljaško svým projevem zvedl Bojka ze židle hned dvakrát.

„Bojko a Ljovočkin (poslanec Opozičního bloku, pozn. red.) jezdí do vládních kanceláří v Moskvě pro instrukce z Kremlu. Instrukce má ale udělovat vlastní lid, Ukrajinci. Mimochodem, rád by se také zeptal SBU (ukrajinská bezpečnostní služba, pozn. red.), jak to, že navštěvují Moskvu a ještě nejsou ve vězení?“ prohlásil Ljaško před tím, než se Bojko zvedl ze židle vedle něj a udeřil ho pěstí do obličeje.

Následně zasáhli ostatní poslanci a Bojka usadili. Ljaško ale pokračoval v tirádě a na Bojka namířil ukazovák. Bojko tedy znovu povstal a rozmáchl se směrem k řečníkovi. Pak se pokojně posadil.

Opoziční blok sdružuje především poslance z bývalé Strany regionů exprezident Viktora Janukovyče, který měl podporu Moskvy a od svého svržení a útěku ze země na počátku předloňského roku pobývá v Rusku.

Reklama

Výběr článků

Načítám