Hlavní obsah

Ukrajina postaví protitankové zátarasy na hranicích s Ruskem

Kyjev

Předseda ukrajinského parlamentu Oleksandr Turčynov, který je také pověřen výkonem funkce prezidenta, ve čtvrtek schválil výstavbu protitankových příkopů na hranicích s Ruskem. Plánuje také předložit zákon, který by umožnil pořádat na Ukrajině manévry za účasti cizích zemí.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Ukrajinské tanky na Krymu čekají na transport na UkrajinuVideo: Reuters

 
Článek

Návrh zákona předložený parlamentu má umožnit zahraničním vojenským jednotkám, které se budou účastnit vojenských cvičení na Ukrajině, vstup na území země.

Letos by se na Ukrajině mělo konat několik mezinárodních cvičení. Jde o několik společných akcí s polským letectvem, společné americko-ukrajinské manévry Rapid Trident 2014 a Sea Breeze 2014 i mnohonárodní Bright Avalanche, dále mezinárodní cvičení horských útvarů Karpaty 2014 a společné cvičení ukrajinských, moldavských a rumunských mechanizovaných sborů Jih 2014, uvedla ruská tisková agentura ITAR TASS.

Stavba protitankových příkopů a zátarasů souvisí s tím, že Rusko soustřeďuje stále početnější síly na hranicích s Ukrajinou včetně elitních gardových tankových jednotek. [celá zpráva] Ukrajina se proto obává invaze. [celá zpráva]

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám