Hlavní obsah

Uhořeli nebo se udusili. Při explozi a požáru zemřelo ve Francii sedm lidí

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Výbuch a následný požár, který zachvátil v noci na pondělí obytné budovy v jihofrancouzském přímořském městečku Saint-Laurent-de-la-Salanque, má na svědomí nejméně sedm mrtvých, včetně dvou dětí, píše server zpravodajské televize BFM TV. Dalších zhruba třicet lidí je zraněno a stále se pohřešují dva lidé. Příčina exploze zatím není jasná.

Foto: Profimedia.cz

Výbuch a následný požár zachvátil obytné budovy ve francouzském přímořském městečku Saint-Laurent-de-la-Salanque.

Článek

Kolem půl druhé ráno explodovala budova, kde se nacházelo bistro a obchod s potravinami. Následný požár se rozšířil i na další dvoupatrové budovy. V domech se propadly podlahy.

Detonace probudila i devětapadesátiletou Nadine Bretovou, obyvatelku jednoho z bytů v ulici. To, čeho se stala svědkem, popsala francouzské televizi BFM TV jako scény hrůzy a děsu. „Z protější budovy volala paní o pomoc. Když jsem otevřela okno, už jsem její hlas neslyšela. Budovy zpustošily plameny, byla to naprostá panika,“ uvedla.

V Paříži hořelo bývalé ministerstvo

Evropa

„Slyšel jsem velmi hlasitý výbuch, pak jsem viděl velké plameny. Vzápětí jsme slyšeli strašný křik a vybuchla okna na druhé straně ulice. Hořet začalo v obchodě s potravinami nebo v občerstvení v přízemí,“ popisuje další svědek.

V troskách prodejny potravin a rychlého občerstvení objevili dopoledne záchranáři pět mrtvých těl. Oběti uhořely nebo se udusily zplodinami.

Státní zástupce Jean-David Cavaillé v poledne uvedl, že počet mrtvých se zvýšil na sedm, včetně jednoho kojence a jednoho staršího dítěte. Počty obětí jsou ale zatím jen předběžné. Stále se pohřešují jeden až dva lidé. Vyšetřování v jedné z budov znemožňuje její narušená statika.

Foto: Profimedia.cz

Exploze a následný požár si vyžádaly sedm obětí, další lidé se pohřešují.

Zdravotníci do nemocnice převezli asi 30letého muže, který vyskočil z druhého patra, aby unikl plamenům. Zranění utrpěli i další lidé. Úřady evakuovaly blíže neurčený počet lidí.

Francouzský ministr vnitra Gérald Darmanin přerušil pracovní cestu do Montpellier, aby zamířil na místo požáru.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám