Hlavní obsah

U Kaprunu se zřítilo dítě v kočárku z 80metrového srázu

V salzburském Kaprunu řešili v úterý tamější záchranáři děsivou nehodu. Otec se s kočárkem, v němž byla 16měsíční dívenka, zřítil z 80metrového svahu. Přestože byl na místo povolán vrtulník záchranářů, dramatická nehoda se obešla jen s několika drobnějšími zraněními, napsal server deníku Heute.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Muž ze severního Porýní-Vestfálska se rozhodl, že podnikne výlet na svah Maiskogel v Kaprunu. Vyrazil s kočárkem, v němž byla jeho dcerka. Během výšlapu se dostal na pastvinu, která byla obehnaná elektrickou zábranou, aby z něj nemohl utéci dobytek.

Když se snažil ohradník podjet, kočárek se mu vysmekl a začal sjíždět směrem ke svahu. Nabíral velkou rychlost. Muži se ho sice podařilo dohonit, ale už ho nezabrzdil, popisuje server týdeníku Focus. Kočárek s dítětem i otec se nakonec z 80metrového svahu zřítili. Měli štěstí, že jejich pád výrazně změkčilo křoví a plošší terén.

Dívenku zadržel v kočárku bezpečnostní pás a během nehody z něj nevypadla. „Měla štěstí, že z kočárku nevypadla. To jí zřejmě zachránilo život,” uvedl policejní mluvčí. Na místo doletěl vrtulník záchranky, který dítě transportoval do nemocnice. Po zevrubném vyšetření se zjistilo, že dívenka hrozivou nehodu přežila jen s pár modřinami.

Otec měl také pořádnou dávku štěstí, utrpěl jen zranění na ruce.

Reklama

Výběr článků

Načítám