Hlavní obsah

Tyrolsko zavádí zákaz sjíždění z dálnice i na zimní sezónu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Úřady v rakouské spolkové zemi Tyrolsko uzavřou během zimní sezóny trasy, které řidiči směřující na dovolenou používají k tomu, aby se vyhnuli zácpám na dálnici nebo placení dálničního mýta. Zákaz bude platit od 21. prosince do 12. dubna o víkendech a během státních svátků, napsal server týdeníku Focus.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Zákaz se bude týkat také vánočních svátků, Nového roku, Tří králů a Velikonočního pondělí. "Zátěž pro obyvatele, přírodu a infrastrukturu je během tohoto období mnohonásobně překročen,“ uvedl hejtman Günther Platter.

Omezení se budou vztahovat na oblast Kufsteinu, Reutte, Schwazu a Innsbrucku. Zákaz sjíždět z dálnice bude platit v sobotu od 7:00 do 19:00 a v neděli a ve svátky mezi 8:00 a 17:00. Nebude platit pro domácí obyvatele a také pro rekreanty, kteří přechodně bydlí v daném místě.

Více než 3000 vrácených aut, Tyrolsko si pochvaluje zákaz sjíždění z dálnice

Evropa

Tyrolsko stejné opatření zavedlo letos na konci června kvůli řidičům, kteří vyhledávali objížďky po menších silnicích. Zákaz sjezdů z dálnic platil v létě v oblasti Innsbrucku a také v obcích Patsch a Gries u brennerské dálnice. Policisté během zákazu vrátili zpět na dálnici přibližně 20 tisíc řidičů automobilů a kamionů, napsal server týdeníku Focus.

Platter tvrdí, že díky zákazu se podařilo udržet bezpečnost provozu a dodávek v postižených komunitách v co největší míře.

Reklama

Výběr článků

Načítám