Hlavní obsah

Trýznitelé žen z „domu hrůzy v Höxteru” dostali 13 a 11 let

– Paderborn

Na třináct a jedenáct let do vězení poslal v pátek soud v Paderbornu v Severním Porýní-Vestfálsku pár, který v pronajatém „domě hrůzy v Höxteru“ léta týral ženy. Dvě z nich zemřely.

Foto: Wolfgang Rattay, Reuters

Angelika W. u soudu

Článek

Odsouzení Wilfried W. a Angelika W. přestavěli jeden z pokojů na mučicí místnost. Na to, co se u nich doma dělo, se přišlo náhodou. Exmanželům se porouchalo auto, v němž převáželi jednu ze svých obětí. Pravděpodobně zazmatkovali a týrané a těžce zraněné ženě uvnitř přivolali záchranáře.

Foto: Marcel Kusch, ČTK/AP

Wilfried W. u soudu

Zmrazili, rozřezali a spálili

Žena zemřela po převozu do nemocnice a policie se rozhodla provést u Wilfrieda W. a Angeliky B. domovní prohlídku. Kromě mučírny tam objevila i důkazy o další vraždě. Exmanželé tělo další umučené zmrazili, rozřezali a spálili v kamnech. Popel pak za jízdy vysypali z auta.

Pár, který se vydával za sourozence, žil v klidné čtvrti, jejich sousedé nic netušili. Ženy si trýznitelé hledali pod záminkou toho, že Wilfried W. touží po partnerce. Nalákali jich tak do svého domu nejméně osm. Ve skutečnosti jim ale šlo o uspokojování sadistických tužeb a v neposlední řadě o peníze. Podle vyšetřovatelů si pár přišel nejméně na 100 tisíc eur, což podle současného kurzu odpovídá více než 2,5 miliónu korunu.

Dvojice ani jednu z žen ve zvláštní místnosti nedržela a všichni žili víceméně společně. Když ale ženy neposlouchaly, připoutali je pachatelé k topení nebo k vaně, a to třeba i na celou noc. Ženy také bili nebo jim trhali vlasy. Nakonec je ostříhali dohola.

Reklama

Související témata:
Paderborn

Výběr článků

Načítám