Hlavní obsah

Trojice mladých Poláků zabila 16kilovým kusem ledu řidiče kamiónu

Právo, Pavol Minárik

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Tragický konec měla nebezpečná zábava tří 16letých mladíků, kteří z viaduktu na dálnici A4 nedaleko jihopolského Tarnowa shazovali na jedoucí auta velké kusy ledu. Jeden z nich prorazil přední sklo nákladního auta a na místě zabil 46letého řidiče.

Foto: Profimedia.cz

Policisté mladíky vypátrali krátce po činu. Ilustrační foto

Článek

Náraz ledu do hrudníku řidiče kamiónu byl podle pondělního vydání deníku Fakt tak silný, že řidiče na místě zabil. Neovládané auto narazilo do ochranné zvukové bariéry. Úlomky ledu, nalezené v kabině, měly podle vyšetřovatelů dohromady hmotnost 16 kilogramů.

Trojice mladíků z místa činu utekla, ale záhy je vypátral policejní pes.

Vyšetřování tarnowské policie ukázalo, že mladíci ohrožovali životy řidičů házením ledu na jejich auta už v minulých dnech, předtím se to však obešlo bez tragických následků. Všichni tři se však dopouštěli i jiných trestných činů, například násilností a přepadení. Jeden z nich byl právě na vycházce z reedukačního centra.

„Za zabití řidiče nákladního auta mladíkům hrozí tresty vězení od 8 do 25 let,“ oznámila Elžbieta Potoczeková, mluvčí obvodní prokuratury v Tarnowě.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám