Hlavní obsah

Třináctiletý Nor ubodal tříletého hocha, jehož měla rodina v péči

Oslo

Třináctiletý mladík na západě Norska ubodal svého tříletého adoptivního bratra. Pachatel se po zadržení při policejním výslechu k činu přiznal, informovala v pátek agentura DPA.

Foto: Dana Kysučanová, Novinky

Chlapec ubodal svého adoptovaného bratra. Ilustrační foto

Článek

Rodinné drama se odehrálo během návštěvy pracovníka ústavu péče o mládež v ostrovní obci Stord asi 60 kilometrů jižně od Bergenu. Dítě s těžkými bodnými ranami leželo před domem. Zraněn byl údajně i otec 13letého delikventa.

Skuteční rodiče zabitého chlapce se podle deníku Bergens Tidende nemohli o své dítě sami starat kvůli užívání drog a hoch byl od května v pěstounské péči v náhradní rodině.

Policie nesdělila, jaký byl motiv mladistvého. Ten vzhledem ke svému věku ještě není trestně odpovědný. Nyní je podle policie v péči výchovného ústavu.

"Stala se strašná tragédie," řekla agentuře NTB starostka obce Liv Kari Eskelandová, podle níž bude místním lidem dlouho trvat, než se ze šoku vzpamatují.

Ke krizové schůzce se sešli psychologové, zdravotníci a zástupci církve. Učitelé mají v pondělí o tragédii promluvit se svými žáky.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám