Hlavní obsah

Trestanec držel zástupce ředitele věznice jako rukojmího

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Paříž
Aktualizováno

Zástupce ředitele věznice u města Lens na severu Francie zajal ve středu dopoledne nebezpečný a ozbrojený vězeň. S odvoláním na místní úřady to uvedla agentura AFP. Rukojmí byl po několika hodinách osvobozen.

Foto: Jaroslav Soukup, Novinky

Ilustrační foto

Článek

Podle správního úřadu departementu Pas-de-Calais se událost stala krátce před 11.00 v nápravném zařízení Vendin-le-Vieil. Jak je útočník vyzbrojen, úřad neupřesnil.

Násilník zadržel představitele věznice v místnosti, která slouží k pohovorům s vězni a nachází se v části pro izolaci některých vězňů.

Na místo byly vyslány zvláštní síly vězeňské správy s cílem vyjednávat a případně zakročit. O několik hodin později byl rukojmí osvobozen. Zranění neutrpěl.

Úřady neupřesnily, jestli se osvobození podařilo vyjednat, anebo speciální jednotka zasáhla silou.

Foto: David Ryneš, Mapy.cz

Věznice Vendin-le-Vieil ležící asi 30 kilometrů jižně od města Lille je určena pro problematické či na dlouhá léta odsouzené vězně. Budova, kde došlo k incidentu, byla zprovozněna loni v září 2014. Má kapacitu 250 vězňů.

„S ohledem na očekávaný příjezd osob odsouzených k dlouhým trestům byly ve Vendin-le-Vieil instalovány velmi dokonalé bezpečnostní systémy,” cituje AFP z portálu správy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám