Hlavní obsah

Totožnost lesního chlapce je stále záhadou, bezradná policie zveřejnila jeho fotky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Německá policie ve čtvrtek zveřejnila fotografie tajemného „lesního chlapce“, který se loni objevil u Berlína a tvrdil, že žil v lese pět let. Doufá, že snímek pomůže odhalit jeho identitu. Policistům anglicky mluvící chlapec sdělil jen datum narození, že se jmenuje Ray a že žil s otcem v lese od té doby, co zemřela při autonehodě jeho matka Doreen. Les opustil, když mu umřel otec a on ho pohřbil.

Foto: berlin.de

Lesní chlapec Ray na obrázku německé policie

Článek

Policie zveřejnila jeho fotografii s výzvou: "Zná někdo osobu na obrázku? Může někdo poskytnout informace o jeho identitě? Může někdo informovat o jeho případných příbuzných?"

Současně zveřejnila i fotografie jeho batohu, spacáku a stanu s tím, jestli je někdo poznává nebo jestli ví, kde byly zakoupeny.

Foto: berlin.de

Lesní chlapec Ray na obrázku německé policie

Policisté zmínili, že je mu mezi šestnácti a dvaceti lety. Vyšetřovatelé se staví k jeho příběhu skepticky a nejsou si jistí tím, že chlapcem uváděné datum narození 20. 6. 1994 je pravdivé. Příjmení ani místo narození chlapec neuvedl, buď je neznal, nebo je nechtěl prozradit.

"Vše vytváří dojem, že nebyl po léta daleko od civilizace," uvedl mluvčí berlínské policie Thomas Neuendorf. Chlapec zvládá veškeré moderní technologie, ovládá bez problémů laptop i mobilní telefon.

Ani když se zjevil, nevypadal jako člověk, co žije pět let v lese, i když měl na obličeji a na těle pár drobných jizev, ale šatstvo v batohu měl čisté.

Policisté jsou k jeho výpovědi skeptičtí i proto, že se jim nepodařilo najít tělo otce, ani záznamy o vážné autonehodě, při níž měla zahynout jeho matka. Nevěděl ani, jak a proč otec zemřel.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám