Hlavní obsah

Teroristický útok u Paříže. Muž křičel Alláhu akbar a svou oběť sťal

Novinky, aš, coe
Aktualizováno

Na předměstí Paříže byl v pátek odpoledne spáchán teroristický útok, který si vyžádal jednu oběť. Jeden muž byl sťat, útočník křičel Alláhu akbar, uvedl server FranceNews 24. Policisté útočníka zastřelili, uvedla agentura Reuters.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Policie na místě teroristického útoku u PařížeVideo: Reuters

 
Článek

AFP s odkazem na policejní zdroj uvedla, že muž kolem 17:00 napadl ve městě Conflans Saint-Honorine v metropolitní oblasti Paříže v departementu Yvelines dalšího muže nedaleko školy.

Útočník podle francouzských médií svou oběť sťal. Agentura Reuters uvedla, že jej pobodal do krku.

”Mrtvé tělo bylo nalezeno kolem 17:30,“ sdělil zdroj z vyšetřování. „Když policie přijela, osoba považovaná za pachatele byla stále přítomna na místě činu a vyhrožovala jim zbraněmi,“ dodal zdroj.

Pak se dal 48letý útočník, který je údajně alžírského původu, na útěk. Policie ho dostihla v sousedním tři kilometry vzdáleném Eragny-sur-Oise. Policistům se odmítl vzdát. „Mával pistolí a dál ohrožoval policisty.“ dodal zdroj listu The Sun. Tehdy byl zastřelen policií. Bylo slyšet kolem deseti ran.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Policisté na místě činu v Conflans St. Honorine

I agentura Reuters uvedla, že je mrtvý. Podle listu The Sun měl na sobě vestu sebevražedného atentátníka. FranceNews24 uvedl, že vykřikoval heslo Alláhu akbar neboli Alláh je veliký.

Podle serveru Franceinfo byl útočníkem 18letý muž. Na Twitteru údajně zveřejnil fotografii z místa činu. Stanice BMFTV uvedla, že se narodil v Moskvě. Do hledáčku bezpečnostních složek se podle stanice dříve nedostal.

Foto: Charles Platiau, Reuters

Policisté na místě činu v Conflans St. Honorine

Předměstí, kde se útok stal, se nachází severozápadně od centra Paříže. Obětí byl učitel dějepisu Samuel P., který se dostal do hádky s jedním z rodičů, uvedl list Le Parisien s odvoláním na svůj zdroj, který mu řekl: „Oběť nedávno učila studenty o svobodě projevu a ukázala jim karikatury proroka Mohameda.” Rodič nakonec vytáhl na pedagoga kuchyňský nůž.

Policie podle AFP incident vyšetřuje jako teroristický čin.

Reklama

Výběr článků

Načítám