Hlavní obsah

Teror ve Stockholmu má pátou oběť

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Stockholm

Počet obětí teroristického útoku ve Stockholmu ze 7. dubna vzrostl na pět. Utrpěným zraněním podlehla v nemocnici starší žena. V pátek o tom informovala švédská mutace serveru Local.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Nedávný teroristický útok ve Stockholmu má pátou oběťVideo: Reuters

 
Článek

Žena podlehla zraněním, která jí přivodil devětatřicetiletý Uzbek Rachmat Akilov, který ukradl kamión a najel s ním do davu lidí na rušné třídě Drottninggatan ve Stockholmu.

Čtyři osoby Uzbek zabil na místě a patnáct dalších zranil. [celá zpráva] O ženě, která zemřela v pátek v nemocnici, si pozůstalí nepřáli sdělovat další podrobnosti. Podle Localu jí bylo něco přes šedesát let.

Akilov byl po masakru zadržen a k činu se přiznal. Švédské úřady mu loni v červnu odmítly udělit povolení k trvalému pobytu, a Uzbek se proto uchýlil do ilegality. Sympatizoval s radikálními islamisty, včetně těch z Islámského státu, a k útoku ho patrně inspirovaly předchozí útoku džihádistů v Nice, Berlíně a Londýně.

Islámský stát ani žádná jiná teroristická organizace se nicméně k útoku ve Stockholmu nepřihlásily, upozornil Local.

Reklama

Výběr článků

Načítám