Hlavní obsah

Televizní Šéfka Mojsejová je ve vazbě, obvinili ji z podvodu

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)
Bratislava

Na slovenskou podnikatelku Noru Mojsejovou (54), českým divákům známou z pořadu Šéfka, uvalil v pátek okresní soud v Košicích vazbu. Byla obviněna z vyhýbání se placení daní a pojistného.

Foto: Ivan Vilček (Bratislava), Právo

Košická podnikatelka Nora Mojsejová

Článek

Po vynesení verdiktu opustila Mojsejová soudní síň v doprovodu policistů. Server čas.sk uvedl, že působila ztrhaně a oči si zakrývala tmavými brýlemi.

„Nevidím důvod, abych byla držena ve vazbě. Na soudní přelíčení jsem vždy poctivě chodila, neskrývala jsem se. Několikrát jsem byla v Americe a vždy jsem se vrátila,“ citoval server topky.sk známou podnikatelku.

Mojsejová byla zatčena v úterý v centru Košic. Soud rozhodl o uvalení vazby, aby nemohla ovlivňovat svědky, znalce a spoluobviněné. Kontroverzní podnikatelka podala proti rozhodnutí soudu stížnost. „O stížnosti rozhodne krajský soud,“ uvedla pro server čas.sk mluvčí košických soudů Marcela Gálová.

Mojsejová měla být členem 14členné organizované skupiny, která působila na Slovensku v letech 2007 až 2010. Členové skupiny se měli dopustit trestného činu podvodu prostřednictvím dvou desítek firem, které založili nebo ovládli. Firmy předkládaly falešné doklady, na jejichž základě podávaly daňová přiznání s nepravdivým obsahem. Následně si členové skupiny uplatňovali nadměrné odpočty daně z přidané hodnoty. Například jen dvě košické firmy této skupiny žádaly od státu vyplacení miliónu eur. Celkově měla skupina připravit stát o 1,5 miliónu eur (přes 38 miliónů Kč).

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám