Hlavní obsah

Tah z Polska na Těšínsko zablokovala hromadná nehoda, zemřel český řidič

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Aktualizováno

Frekventovaná polská silnice S1 mezi Bielskem-Bialou a severomoravskou hranicí u Českého Těšína je v obou směrech neprůjezdná. Srazilo se tam skoro 60 aut, jedinou obětí se stal český řidič. Mluvčí hasičů v polském Těšíně (Cieszyně) Krzysztof Zaczek řekl, že celkem ví o dvou nabouraných vozidlech s českou registrací.

Foto: archiv, Právo

Článek

Nehoda se stala mezi příhraničními polskými městy Skoczów a Těšín (Cieszyn). "Dostali jsme informaci, že poškozených bylo 57 aut," citovala polská agentura PAP Anetu Golembiowskou, mluvčí hasičů ve Slezském vojvodství. Šlo o osobní i nákladní auta z Polska i z jiných zemí.

Podle svědka, na kterého se odvolává Dziennik Codzienny a který popisoval průběh nehody, na zúžené silnici nejdříve zpomalilo a následně úplně zastavilo nákladní auto s českou registrací. Do něho narazilo osobní auto, na které následně najela další vozidla. Kromě mrtvého českého řidiče, utrpěly dvě osoby těžké zranění a dalších více než 30 lidí má lehčí zranění.

"Příčinou nehody byla hustá mlha," řekl Golembiowská. Uzavírka silnice S1 potrvá zřejmě do středečního večera. Polská policie odklání dopravu v obou směrech přes Ustroň a  Skoczów.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám