Hlavní obsah

Střelba v Moskvě: Dva mrtví a čtyři zranění

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Nejméně dva lidé zemřeli a čtyři utrpěli zranění při střelbě v administrativním centru v Moskvě. Zřejmě psychicky narušený útočník byl zadržen.

Ilustrační foto

Článek

Informace o identitě útočníka ani jeho motiv zatím nejsou k dispozici. Policie je na místě a situaci má pod kontrolou. Pachatele se podařilo na místě zadržet. Informovala o tom agentura TASS.

Muž střílel z blíže neupřesněné bojové zbraně, která na něj nebyla registrovaná. Je možné, že se jedná o psychicky narušenou osobu. Vyšetřovatelé zadrženého poslali na psychiatrické vyšetření.

Mluvčí ministerstva vnitra Irina Volková uvedla, že útočníkem byl 45letý Moskvan, kterého zadržel jeden z pracovníků centra.

Mezi zraněnými je 10letá dívenka

K obětem mluvčí Volková nic bližšího nesdělila. Uvedla jen, že mezi zraněnými je desetiletá holčička. Zástupkyně moskevského starosty Anastasija Rakovová upřesnila, že kromě dívky byly postřeleny dvě dospělé ženy a muž a že všichni čtyři byli hospitalizováni.

Podle agentury TASS střelec zabil pracovnici administrativního centra a jednoho z návštěvníků.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám