Hlavní obsah

Na středním Slovensku cítili zemětřesení

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Handlová

V okolí slovenského města Handlová ve střední části země zaznamenali ve čtvrtek zemětřesení s lokálním magnitudem 3,1. Agentuře TASR to potvrdil Kristán Csicsay z Ústavu věd o zemi Slovenské akademie věd.

Foto: Profimedia.cz

Seismograf. Ilustrační foto

Článek

Seismologové dostali celkem 35 oznámení od obyvatel města, kteří otřesy zaznamenali. „Otřesy cítili obyvatelé Handlové před půl desátou dopoledne,“ uvedla mluvčí města Jana Paulínyová. Zemětřesení nezpůsobilo žádné škody.

Otřesy hlásili také z měst Nováky, Žiar nad Hronom a Banská Bystrica. „Hloubka zemětřesení byla tři kilometry,“ konstatoval Csicsay.

Rakousko zasáhlo zemětřesení o síle 4,5 stupně. Slabé otřesy pocítilo i Česko

Evropa

Jeden z obyvatel města Prievidza pro web čas.sk uvedl, že otřesy trvaly asi 15 vteřin. „Třásly se skříně a cítil jsem se jako na lodi,“ napsal.

„Bydlím ve 12. podlaží. Ležím v posteli a zničehonic se začne všechno třást, létají žaluzie a postel se mi třese. Bylo to dost intenzivní,“ uvedl muž jménem Feri z města Žiar nad Hronom.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám