Hlavní obsah

Stovky uprchlíků pokoušejí každou noc štěstí v eurotunelu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Londýn

Do nástupních prostor k vlakům v eurotunelu spojujícím pod Lamanšským průlivem Francii s Velkou Británií proniknou každou noc stovky běženců. Podle serveru BBC to v pátek prohlásil zástupce železničního přepravce v tunelu John Keefe.

Toto video už bohužel nemůžeme přehrávat z důvodu vypršení internetové licence

BEZ KOMENTÁŘE: Provozovatel eurotunelu žádá o pomoc s uprchlíkyVideo: Reuters

 
Článek

„Čelíme společnému dílu pašeráků lidí, kteří se snaží odvést pozornost ochranky. Je to dobře organizovaná, koordinovaná činnost,“ uvedl Keefe.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Vlaky v eurotunelu mají v posledních dnech často zpoždění. Nabíraly je i dnes poté, co ve čtvrtek bylo na soupravě v hrabství Kent objeveno tělo mladého uprchlíka.

Do Británie se snaží dostat tisíce nelegálních přistěhovalců, jen v Calais jich je okolo pěti tisíc. Podle Keefea se běženci potulují po Calais, jak se jim zachce, a každý den jich přibude 50 až 100.

Keefe varoval, že to je problém celé Evropy. „Jediné varovné hlasy z Calais jsou od operátorů – nás a provozovatelů trajektů. Toto je však evropský problém. Dvě vlády jsou zaskočeny a dosud nezareagovaly,“ poznamenal.

Firma Eurotunnel proto v táborech přistěhovalců distribuuje letáky, které v devíti jazycích běžence varují, aby na rychlovlaky nenaskakovali.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám