Hlavní obsah

Starostu německého města Kassel našli s prostřelenou hlavou, zbraň zmizela

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Kassel

Německou spolkovou zemí Hesensko otřásla smrt Waltera Lübckeho, pětašedesátiletého starosty města Kassel. Ten byl v neděli ráno nalezen na zahradě svého domu ve městě Wolfhagen nedaleko Kasselu s prostřelenou hlavou. Sebevražda byla na místě vyloučena. Po zbrani se slehla zem, napsal server m-tv.de.

Foto: Profimedia.cz

Walter Lübcke

Článek

Případ převzal zemský kriminální úřad ve Wiesbadenu. Úřad státního zástupce Kasselu se omezil na vyjádření, že okolnosti smrti starosty Lübckeho jsou „nejasné“.

Podle informací zveřejněných v regionálního deníku Hersfelder Zeitung celou neděli prohledávaly zahradu a dům týmy forenzních expertů. Nad místem kroužil vrtulník a po celý den se konaly výslechy sousedů a místních obyvatel kvůli stopám a svědectvím. Oblast kolem politikova domu byla po celý den neprodyšně uzavřena.

Premiér truchlí

Hesenský premiér Volker Bouffier v první reakci na smrt starosty uvedl, že jej zdrtila a po dlouholetém spolustraníkovi z CDU truchlí. „Byl to stavitel mostů, nikdo nebyl lepší než on,“ prohlásil Bouffier a pokračoval: „V těchto těžkých hodinách se myšlenky a modlitby týkají hlavně Lübckeho manželky, dvou synů a loni narozeného vnuka.“

Ministr financí spolkové vlády Hesensko Thomas Schäfer mluvil o „šílené ztrátě pro region“. Zelení jako koaliční partner CDU v Hesensku jsou „šokováni“.

Reklama

Výběr článků

Načítám