Hlavní obsah

Srbský velvyslanec u NATO se zabil kvůli těžké nemoci

Bělehrad

Srbskému velvyslanci při Severoatlantické alianci Branislavu Milinkovičovi, který minulou středu spáchal na bruselském letišti sebevraždu skokem z budovy garáží, prý lékaři krátce před činem zjistili vážnou nemoc. "Nechtěl zbytek života prožít nedůstojným způsobem," řekla bělehradskému listu Telegraf Milinkovičova manželka Sanja, který působí jako diplomatka ve vídeňském sídle Organizace pro bezpečnost a spolupráci v Evropě.

Foto: Reuters

Srbský velvyslanec při NATO Branislav Milinković

Článek

Právě dlouhodobé odloučení od ženy a sedmnáctiletého syna mohlo být podle původních spekulací jedním z důvodů sebevraždy. "První prosincový víkend jsme ještě prožili spolu. Bohužel nebyl ani trochu zábavný a veselý jako dřív. Hlavním tématem našeho hovoru byla vážná nemoc," popsala Milinkovičová změnu rozpoložení svého manžela, který byl jinak známý svým smyslem pro humor.

Také těsně před smrtí prý ještě vtipkoval s kolegy, se kterými čekal na letišti na přílet srbské delegace. Náhle ale přistoupil k ochranné bariéře, přelezl ji a vrhl se dolů. Bruselská prokuratura případ posoudila jako jasnou sebevraždu a uvedla, že s dalším vyšetřováním se nepočítá.

Tragédie se stala během dvoudenního zasedání ministrů zahraničí zemí NATO. Srbsko sice není členem aliance, ale má u této vojenské organizace svého zástupce, podobně jako třeba Rusko či další země.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám