Hlavní obsah

Srážka kamiónu s autobusem jehovistů zablokovala rakouskou dálnici

– Vídeň
Novinky,

Rakouskou Poddunajskou dálnici A22 u Korneuburgu ve čtvrtek v obou směrech zcela zablokovala dopravní nehoda německého autobusu, kamiónu a osobního auta. Při nehodě zahynul jeden člověk a přes 20 osob bylo zraněno, z toho tři těžce. Příčina nehoda není známa, uvedla agentura APA.

Foto: ÖAMTC , Reuters

Autobus skončil na boku.

Článek

Podle dostupných zpráv se na dálnici ve směru na Vídeň srazil autobus vezoucí jehovisty s kamiónem. Náraz autobus vymrštil přes dvojitá betonová svodidla do protisměru, kde skončil na boku a střetl se s protijedoucím osobním vozem.

Čtyřiapadesátiletý řidič osobního auta na místě zahynul. Kamión s vlekem skončil v příkopu vedle dálnice na boku. Jeho řidič utrpěl těžká zranění. Podle bulvárního deníku Kurier do autobusu ještě narazila další dvě osobní auta, která nestihla zabrzdit.

Foto: ÖAMTC , Reuters

Letecký záběr místa havárie na rakouské dálnici

FOTO: ÖAMTC, Reuters

Podle posledních zpráv Červeného kříže jeden člověk zemřel, tři lidé byli zraněni těžce a 17 lehce. Cestující z autobusu ze Sárska, který je vezl na výlet do Schönbrunnu, mají nejčastěji zlomené kosti, ale také vnitřní zranění. Na třicet sanitek a dva vrtulníky je přepravily do nemocnic ve Vídni, Stockerau a Korneuburgu.

Foto: ÖAMTC , Reuters

Zdemolovaný autobus

Jen dvanáct lidí vyvázlo z úděsné nehody bez zranění, ale musela jim být poskytnuta psychologická pomoc. Dálnice zůstala i odpoledne uzavřená.

„Všude bylo jen sklo, trosky a křik,“ řekla 68letá cestující novinám Kurier. K příčině nehody dodala: „Viděla jsem, jak nákladní auto před námi náhle vybočilo a narazilo do nás.“

Foto: ÖAMTC , Reuters

Letecký záběr na zablokovanou dálnici

Dálnice A22 vede z Vídně po břehu Dunaje a poté se odklání na severozápad. Mění se v rychlostní komunikaci S3 a přes přechod Hatě u Znojma vede do ČR. Je hlavní a nejpřímější spojnicí mezi Vídní a Prahou.

Reklama

Výběr článků

Načítám