Hlavní obsah

Spolkové země dostanou na uprchlíka 670 eur měsíčně

– Berlín

Německá vláda poskytne spolkovým zemím zasaženým návalem uprchlíků finanční pomoc na jejich zaopatření po dobu vyřizování žádosti o azyl. Za každého z nich slíbila vyplácet měsíčně 670 eur (přes 18.000 Kč). Podle agentury DPA vychází Berlín z předpokladů, že se opatření dotkne kolem 800.000 běženců a že azylové řízení s nimi potrvá v průměru pět měsíců.

Foto: Fabrizio Bensch, Reuters

Běženci čekají před úřadem pro uprchlíky v Berlíně

Článek

Německá kancléřka Angela Merkelová o otázce přerozdělení nákladů a komplexním balíčku legislativních změn souvisejících s migrační krizí jednala ve čtvrtek s vedoucími představiteli spolkových zemí.

Ty nesou na svých bedrech valnou část nákladů na ubytování a další péči o uprchlíky, kteří do země přicházejí denně po několika tisících.

Vláda má také v této souvislosti poskytnout 500 miliónů eur na budování sociálního bydlení pro uprchlíky a 350 miliónů eur na péči o děti a mladistvé běžence, kteří jsou bez doprovodu.

Reklama

Související témata:

Související články

Desetitisíce migrantů putují Evropou

Desetitisíce uprchlíků procházejí evropskými zeměmi při svém putování od hranic EU do vysněných azylových zemí Německa a skandinávských států. Podle...

Výběr článků

Načítám