Hlavní obsah

Šperky ukradené v neděli v Cannes měly hodnotu 2,7 miliardy

Cannes

Šperky, které v neděli uloupil neznámý muž z hotelu Carlton ve francouzském Cannes, měly hodnotu 103 miliónů eur (2,7 miliardy Kč). Podle agentury AFP to oznámil francouzský státní zástupce z města Grasse, který má případ na starosti. Původně se hovořilo o cennostech „jen” za 40 miliónů eur.

Foto: Eric Gaillard, Právo

Policejní vůz před hotelem Carlton, odkud neznámý muž uloupil šperky za miliardu.

Článek

V době krádeže se v hotelu právě konala výstava šperků.

Hodnotu cenností zpřesnil organizátor výstavy poté, co provedl detailní inventuru vystavovaného zboží, oznámil Philippe Vique ze státního zastupitelství. Jak dodal, policie pátrá po neznámém zločinci, který měl obličej maskovaný šátkem. Z místa činu utekl pěšky. Celá loupež trvala jen asi minutu.

Muž se dostal do hotelu přes zavřené francouzské dveře a vytáhl zbraň na tři přítomné muže z ochranky, dva prodejce a manažera výstavy. Ve výstavní místnosti nebyl v tu chvíli přítomen nikdo z potenciálních zákazníků. Cennosti, zejména prsteny, náušnice a přívěsky, si velmi rychle hodil do přichystaného pytle a zmizel. Během útěku pár šperků utrousil.

"Neřekl bych, že to bylo jednoduché. Musel se dostat přes zamčené dveře," upozornil Vique.

Výstava šperků začala 20. července a měla trvat do konce srpna. Server Nice Matin oznámil, že se na ní představovaly šperky domu Leviev, jehož majitelem je Izraelec ruského původu Lev Leviev.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám