Hlavní obsah

Sníh a náledí způsobily v Bavorsku přes 400 nehod

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Mnichov

Stovky dopravních nehod způsobily v neděli a v noci na pondělí sníh a náledí v Bavorsku. Jen v okolí Norimberku a Bayreuthu došlo ke čtyřem stovkám havárií, informovala s odvoláním na policii agentura DPA. Na různých místech při kolizích zahynuli tři lidé.

Foto: Michaela Rehle , Reuters

Ilustrační foto

Článek

Nejvíce sněhu napadlo v oblastech Horní a Střední Franky. Sníh ale pokryl silnice téměř po celém Bavorsku.

V neděli hovořila bavorská policie ještě o dvou stovkách více či méně závažných dopravních nehod, do dnešního rána jich podle agentury DPA napočítala již více než čtyři stovky.

Většina havárií se obešla bez zranění a vyžádala si jen materiální škody. Nedaleko Kulmbachu se ale v neděli zabila osmnáctiletá řidička, která se srazila s vozem jedoucím v protisměru. Příčinou nehody bylo podle policie náledí. Sněhová pokrývka na vozovce zapříčinila srážku dvou vozů také u Norimberku. Zahynul při ní 23letý spolujezdec v jedno z aut. Ke třetí smrtelné nehodě, na které se podepsalo zimní počasí, došlo nedaleko Deggendorfu. Smrtí skončila pro 46letou ženu, šest dalších lidí utrpělo vážná zranění.

Komplikace sníh způsobil také na mezinárodním letišti ve Frankfurtu nad Mohanem. Kromě Bavorska a Hesenska v neděli vydatně sněžilo také v částech spolkových zemí Dolní Sasko a Sasko-Anhaltsko.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám