Hlavní obsah

Slovenští vojáci nemohli z Afghánistánu, jejich letadlo nemělo palivo

Právo, Ivan Vilček, Bratislava
Bratislava
Aktualizováno

Skupina slovenských vojáků se měla ve středu vrátit z Afghánistánu na Slovensko. Jejich návrat zpozdila kuriózní situace. Jejich letadlo nemělo dostatek paliva a tak doletělo z Kandaháru jen do Kábulu.

Foto: Tomáš Reiner, Novinky

Ilustrační snímek z kábulského letiště

Článek

Jak informoval server cas.sk v Kandaháru odmítli Slovákům natankovat palivo a tak místo na Slovensko odletěli jen do hlavního města Afghánistánu. Na kábulském letišti čekali, jak se situaci vyvine.

Slovenské ministerstvo obrany v podvečer oznámilo, že letadlo s vojáky už odletělo z Kábulu a přílet do Košic je naplánovaný půl hodinu po půlnoci.

Na vině prý byla letecká společnost

„Afghánistán je bojová zóna a zpoždění odletů letadel je tady běžné. V tomto případě však došlo k pochybení letecké společnosti, která nezabezpečila tankování paliva v Kandaháru. Letadlo muselo načerpat palivo v Kábulu, co způsobilo několikahodinové zpoždění,“ uvedlo ministerstvo ve svém prohlášení.

Ministr obrany Ľubomír Galko bude žádat vysvětlení od leteckého přepravce. „Je nepřípustné, aby naši vojáci po roce tvrdé práce měli při návratu domů takovéto problémy,“ uvedl Galko.

Reklama

Výběr článků

Načítám