Hlavní obsah

Slovenští učitelé hrozí, že v rámci protestu nebudou žáky známkovat

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Slovenským učitelům nestačí pětiprocentní zvýšení mezd garantované vládou a pokračují ve štafetovém protestu. Zvažují rovněž, že odmítnou uzavřít půlroční klasifikaci. To může způsobit problémy především žákům devátých tříd základních škol a maturantům, kteří potřebují pololetní vysvědčení k přihláškám k dalšímu studiu.

Foto: Ivan Vilček, Právo

Shromáždění učitelů v Bratislavě

Článek

„Je to forma učitelské neposlušnosti. Tímto krokem chceme přinutit vládu k dalšímu jednání,“ uvedl učitel Radim Kovařík na sociální síti. Učitelé nadále požadují desetiprocentní zvýšení mezd.

Zástupkyně ředitele bratislavské Základní školy Karloveská 61 Eva Horníková nevyloučila, že učitelé v rámci protestu nevystaví pololetní vysvědčení. Připustila však, že při tomto návrhu musí postupovat velmi citlivě. „Nechceme tím rozzlobit rodiče ani poškodit žáky devátých tříd a maturanty. Nechceme brát jako rukojmí studenty, kteří nám jako první nezištně pomohli,“ uvedla.

Štafetový protest učitelů pokračoval v úterý shromážděním v Prešově a v Žilině. Gymnázium J. G. Tajovského v Banské Bystrici zorganizovalo protestní pochod.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám