Hlavní obsah

Slovenští lékaři bojují o život jednoho z dvojčat

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BRATISLAVA

Slovenští lékaři ve čtvrtek uvedli, že se stav jednoho z oddělených siamských dvojčat znovu zhoršil. Obávají se, že by Marek nemusel přežít. Stav Michala je po operaci střeva stabilizovaný.

Článek

Šéf operačního týmu Vladimír Cingel odpoledne novinářům sdělil, že Marka museli opakovaně resuscitovat. "Je vlastně permanentně resuscitovaný pomocí léků. Jeho stav je kritický, selhávají mu orgány," uvedl Cingel.

Lékaři stále věří, že jeho stav se může změnit k lepšímu, ale přiznávají, že ho mohou každou minutu ztratit. U Marka se totiž rozšířila infekce. Nezabírají už žádná antibiotika.

Jeho bratr Michal je na tom lépe, i když se od začátku týdne podrobil dvěma operacím. V jeho střevech se opakovaně objevil otvor a obsah střev se dostal do břišní dutiny.

O zhoršení stavu dvojčat, které slovenští lékaři oddělili před dvěma týdny během 20 hodin dlouhé operace, hovoří lékaři od středy.

Chlapci se narodili předčasně v dubnu v 36. týdnu těhotenství císařským řezem, lékaři je museli kvůli problémům s orgány trávicí soustavy poprvé operovat už několik dní po narození.

Reklama

Související témata:

Související články

Slovenští lékaři oddělili siamská dvojčata

Boj bratislavských lékařů o přežití siamských dvojčat byl zatím úspěšný, ale ještě není úplně jisté, že přežijí. V sobotu po druhé hodině ráno se dvojčata...

Výběr článků

Načítám