Hlavní obsah

Slovenský policista zastřelil tři lidi, úkladná vražda to prý ale nebyla

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Čin bývalého městského strážníka Milana Juhásze (51), který loni v slovenském městě Hurbanovo zastřelil tři lidi, není možné kvalifikovat jako obzvlášť závažný zločin úkladné vraždy. Speciální trestní soud konstatoval, že čin bude kvalifikován jako obzvlášť závažný zločin vraždy.

Foto: Noviny.sk

Policisté vedou zatčeného strážníka Milana Juhásze.

Článek

Dozorující prokurátor se však nadále domnívá, že Juhász svůj čin dopředu plánoval. „Podal proti usnesení stížnost. Rozhodne nejvyšší soud Slovenské republiky,“ uvedla mluvčí úřadu speciální prokuratury Andrea Predajňová.

Městský strážník přijel loni v červnu k domu ve městě Hurbanovo, v němž žila početná romská rodina. Začal střílet a na místě usmrtil tři muže ve věku 19, 24 a 44 let. Juhász se vzdal po dvouhodinovém vyjednávání.

Podle slovenských médií romská rodina obchodovala s kradenými automobily a opakovaně u nich zasahovala policie. Juhász podle televize Markíza při výslechu uvedl, že ho rodina dlouhodobě frustrovala a chtěl udělat pořádek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám