Hlavní obsah

Střelci ze slovenského Hurbanova hrozí až doživotní trest

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Bývalému městskému strážníku ze slovenského města Hurbanovo Milanovi Juhászovi (51) hrozí za vraždu tří lidí 25 let vězení až doživotní trest. Podle soudních znalců byl totiž střelec v době vraždy při smyslech. Juhász letos v červnu postřílel tři lidi na dvoře rodinného domu.

Foto: TV Markíza

Dům, ve kterém slovenský městský policista zastřelil tři lidi.

Článek

Podle původních informací měl být Juhász na základě posudků soudních znalců umístěn v ústavu, protože měl sníženou schopnost rozeznat nebezpečí svého činu. Posudky se však nakonec změnily a prokuratura podala návrh obžaloby za závažný zločin úkladné vraždy, nedovoleného ozbrojování, obchodování se zbraněmi a porušování domovní svobody.

Případ bude řešit Specializovaný trestní soud, který pojednává nejvážnější trestní činy.

Juhász působil dvacet let jako městský strážník v Hurbanovu a ve službě opakovaně řešil problémy s rodinou, na kterou zaútočil. V červnu v době svého volna přijel autem před dům a začal střílet. Tři lidi muže ve věku 19, 24 a 44 let zastřelil a dva další lidi vážně zranil. Následně se vzdal policii.

Podle slovenských médií rodina obchodovala s kradenými automobily a opakovaně u nich zasahovala policie. Televize Markíza v této souvislosti uvedla, že Juhász při výslechu uvedl, že rodina ho dlouhodobě frustrovala a chtěl udělat pořádek.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám