Hlavní obsah

Slovenský policista, který zastřelil tři Romy, asi nebyl duševně v pořádku

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Bratislava

Městský strážník Milan Juhász, který letos v červnu zastřelil tři Romy ve slovenském městě Hurbanovo, není zřejmě duševně zdráv. Podle slovenských médií to naznačuje znalecký posudek odborníků z oblasti psychologie a psychiatrie.

Foto: Noviny.sk

Policistu Milana Juhásze přivádějí k soudu.

Článek

Úkolem odborníků bylo zjistit, zda Juhász měl nad sebou kontrolu a rozeznal společenskou závažnost a nebezpečí svého činu a jeho důsledky. Podle psychologa měl muž v době vraždy oslabené ovládací a rozeznávací schopnosti. V praxi to může znamenat, že nerozeznal společenské nebezpečí svého činu.

Pokud se prokáže, že Juhász je duševně nemocen, jeho trestní stíhání bude přerušeno a může mu být nařízena ústavní léčba.

Juhász přitom musel projít psychotesty, když nastupoval k městské policii. Při testech se zkoumá například sklon ke zkratovému jednání. Od nástupu k městské policii se však jeho stav mohl změnit a okolí to nemuselo vůbec zaregistrovat.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám