Hlavní obsah

Slovenský kanibal nabízel na internetu depresivní Lucii pomoc se smrtí

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Údajný slovenský kanibal Matej Čurko připravoval vraždy systematicky a do nejmenších detailů. Vyplývá to z dialogu mezi ním a jeho pravděpodobnou obětí Lucií Uchnárovou (21), který zveřejnila slovenská média.

Foto: Profimedia.cz

Slovenská policie

Článek

Lucia se s Čurkem seznámila na chatu 16. srpna 2010, osmnáct dní před tím, než zmizela. Trpěla depresemi a chtěla spáchat sebevraždu a Čurko jí po internetu nabídl, že ji zabije.

„Pracuji ve zdravotnictví, tak bych mohla použít léky, ale to je nespolehlivé,“ svěřila se Lucia. „Když tak moc chceš zemřít, za určitých podmínek bych ti dokázal pomoct. Ale to už je na tvrdou basu,“ napsal otevřeně Čurko.

Lucia požádala o podrobnosti. Údajný kanibal následně detailně líčí, jak by ji připravil o život. „To by se mi líbilo, ale nevěřím, že bys něco takového udělal. Jednou jsem se s jedním týpkem domluvila, že se půjdeme zabít, a on na mě zavolal policii,“ uvedla Lucia.

Čurko vzápětí připustil, že dost riskuje. „Důkaz, že to myslím vážně, ti nemohu dát. Musíš si to rozmyslet,“ dodal.

Následně jí navrhl jako místo činu lesy kolem Margecan nebo Kysaku. Těla dvou žen našla slovenská policie právě v lese u Kysaku.

Po dvou týdnech jejich dialog na chatu pokračoval. „Máš ještě zájem?“ zeptal se Čurko. „Zní to krásně,“ odpověděla Lucia.

Čurko jí následně slíbil, že ji neznásilní před smrtí ani po smrti. „Už jen proto, že to zanechává DNA a to je nevyvratitelný důkaz,“ dodal.

K odhalení případu došlo tak, že Čurko podobným způsobem nabídl jistému Švýcarovi, že ho zabije a sní. Ten souhlasil. Čurko mu poslal fotografie částí těla svých obětí. Byly mezi nimi pravděpodobně také části těla Lucie. Švýcar vše oznámil policii a na setkání s Čurkem v lesech u Kysaku přišel policejní agent. Když Čurko vytáhl zbraň, začali na něho střílet policejní ostřelovači. [celá zpráva]

Svým zraněním Čurko podlehl o dva dny později v nemocnici. Při přestřelce zranil jednoho z policistů.

Obsahy chatů a hrob dvou jeho obětí našli policisté na základě údajů v Čurkově počítači. Potvrdil to policejní prezident Jaroslav Spišiak.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám