Hlavní obsah

Slovensko zasypal sníh, na některých místech může napadnout až 25 cm

Právo, ivi
Bratislava

Sever Slovenska v pondělí zasypal sníh a meteorologové varovali, že ho místy může napadnout 10 až 25 centimetrů. Řidiči by proto měli být maximálně opatrní. Nejvýraznější sněžení zaznamenali na Spiši.

Foto: TV noviny.sk

Sněhová kalamita v Popradu.

Článek

Souvislá sněhová přikrývka před polovinou října je podle meteorologů značně neobvyklá. Pravidelně se objevuje až v polovině listopadu.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Na severní dálnici D1 vyjížděly první posypové vozy už v noci na pondělí. Hned v první den spotřebovali silničáři 132 tun posypového materiálu.

Problémy v dopravě vznikaly především v důsledku toho, že řidiči ještě nemají přezuté zimní pneumatiky.

Tragédie na Donovalech

Nepříznivé počasí se podepsalo pod tragickou dopravní nehodu na horském přechodu Donovaly. Dodávka zde v důsledku smyku na mokré vozovce narazila do polského kamiónu. Na místě zahynuli dva muži ve věku 20 a 21 let.

„Dva muži utrpěli zranění neslučitelné se životem. Dvaadvacetiletý řidič byl napojen na umělou plicní ventilaci a převezen do banskobystrické nemocnice,“ uvedl mluvčí záchranářů Boris Chmel. Řidiči kamiónu se nic nestalo. Horský přechod byl několik hodin neprůjezdný.

Foto: TV Novinky.sk

Nabouraná dodávka v Donovalech

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám