Hlavní obsah

Slovenku, která vyhodila syna z balkónu, obvinili z utýrání dalšího dítěte

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Alžbeta Zlatňanská (30) z Levic vyhodila v roce 2011 svého devítidenního syna Jožka z balkónu. Nyní byla obviněna z utýrání prvorozeného syna Patrika v roce 2009. Hrozí jí trest 20 až 25 let vězení.

Foto: Profimedia.cz

Ilustrační foto

Článek

Jak uvedl deník Nový čas, Alžbeta před dvěma lety vyhodila novorozence z balkónu v pátém podlaží paneláku. Šokovaným sousedům i policii tvrdila, že do bytu vtrhl neznámý muž, dítě jí vytrhl z rukou a vyhodil z balkónu. Nakonec se ale přiznala, že dítě vyhodila ona. Byla odsouzena k 15 letům vězení.

Před čtyřmi lety ale zemřel za zvláštních okolností i její prvorozený syn Patrik, kterému bylo teprve 25 dní. Alžbeta tehdy tvrdila, že při koupání syna upadla a dítěti nechtěně ublížila. Pomocí různých výmluv se jí podařilo vyhnout se trestnímu stíhání.

„Podezření, že dítě bylo týrané, vyšlo najevo v souvislosti s vyšetřováním vraždy druhého dítěte,“ uvedl mluvčí krajské prokuratury v Nitře Ján Ludva. Po vraždě malého Jožka policie případ prvorozeného Patrika znovu otevřela.

V případě prokázaní viny hrozí ženě obvinění z týrání blízké a svěřené osoby, a zvýšení současně platného 15letého trestu.

Reklama

Výběr článků

Načítám