Hlavní obsah

Slovák zastřelil v kanceláři tři bývalé kolegy, nevyplatili mu podíl

• Aktualizováno
Právo, ČTK, Ivan Vilček (Bratislava)

Tři mrtvé si ve čtvrtek ráno vyžádala střelba v administrativní budově jedné firmy ve slovenském Zvoleně. Mluvčí záchranářů Boris Chmel informoval server čas.sk, že se střílelo ve firmě sídlící v Jesenského ulici. Své kolegy tam zabil bývalý jednatel firmy TC Trade, vyrábějící stroje pro dřevařský průmysl. Oběti zemřely na místě.

Foto: Sme, ČTK

Policista hlídkuje před sídlem firmy TC Trade ve slovenském Zvolenu.

Článek

„Na místě jsou sanitní vozy, tři lidé zemřeli,“ řekl Chmel. Informace o sedmi zraněných se nepotvrdila. Manželka jedné z obětí, které byla ve vedlejší místnosti, se zhroutila.

Ke střelbě došlo po osmé hodině ranní ve zvolenské obchodně-výrobní firmě působící ve strojírenství. Mluvčí banskobystrické policie Jana Vrbická potvrdila, že střelec byl zadržen na místě. Zatčení se nebránil.

Pachatelem je bývalý jednatel firmy TC Trade 56letý Ivan H., který z firmy odešel po deseti letech v únoru.  V kanceláři společnosti zastřelil Milana (62) a jeho syna (36). Třetí obětí je Adolf (45) z Banské Bystrice.  Server tvnoviny.sk uvedl, že bývalý jednatel firmy žádal vyplacení svého podílu. Došlo k ostré hádce, Ivan H. vytáhl pistoli a tři muže zastřelil. Z legálně držené pistole ČZ ráže 9 milimetrů vypálil deset ran. jednu oběť zasáhl pěti ranami, druhou třemi a třetí dvěma.

Policii přivolala zavoláním na linku 112 manželka nejmladší oběti, která byla ve vedlejší kanceláři.

Policie okolí místa činu uzavřela. „Na chodbu, kde sídlí firma, nikoho nepouštějí. Jsou tam policisté a záchranáři,“ uvedla zaměstnankyně sousední firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám