Hlavní obsah

Slotu odsoudili za ohrožování mravní výchovy mládeže

Právo, ivi

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žilina

Bývalý předseda Slovenské národní strany (SNS) Ján Slota byl ve středu soudem v Žilině uznán vinným z ohrožování mravní výchovy mládeže. Byl mu uložen dvouletý trest s tříletou podmínkou. Rozsudek zatím nenabyl právní moci.

Foto: Profimedia.cz

Ján Slota

Článek

Slota se měl v letech 2014 a 2015 opakovaně setkávat s nezletilými dívkami v restauracích a nočních barech. „V jejich přítomnosti pil alkohol, platil jim konzumaci alkoholu a měl před nimi sexuální narážky,“ řekl mluvčí žilinské prokuratury Milan Cisarik.

Na expředsedu SNS podaly trestní oznámení dvě dívky ve věku 15 a 16 let. Jedna z nich tvrdila, že ji měl Slota opít, a navíc jí dal do pití nějakou tabletku. Bývalý šéf SNS všechna obvinění odmítá.

Slota označil dívky za zlodějky, které ho připravily o 800 eur (20 800 Kč), když byl na toaletě.

Bývalý předseda SNS byl v minulosti odsouzen za pokus o podplácení a za nehodu, po níž se odmítl podrobit dechové zkoušce, což se na Slovensku automaticky posuzuje, jako by měl v krvi jedno promile alkoholu. Tyto tresty žilinský soud zrušil.

Reklama

Související články

Výběr článků

Načítám