Hlavní obsah

Skandál v Německu: hasiči brutálně ponižovali nováčky

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

BERLÍN

Dobrovolní hasiči v německém Oer-Erkenschwicku se postarali o celonárodní skandál. Své nové kolegy zasvěcovali do práce pomocí ponižujících rituálů. Důkazy i s fotografiemi přinesl německý bulvární tisk. Na veřejnost se dostaly díky dvacetileté Nathalie W., která byla násilnému rituálu vystavena loni a rozhodla se o šokujících praktikách promluvit.

Foto: Profimedia.cz

Případem se zabývá německá policie.

Článek

Deník Bild zveřejnil fotografii nahého muže, který vyčerpaný leží v blátě. Leží pod lavicí, k níž je připoután. Další svědectví hovoří o škodolibém školiteli, jenž natírá genitálie zasvěcovaného černým krémem na boty, nebo o lití piva do plavek mužů upoutaných k žebříku.

Snímky pocházejí z let 2002 až 2006 a úřady mají za to, že praktiky mají v erkenschwickém sboru delší tradici.

Upozornila na ně 20letá Nathalie W., která se o práci u hasičů ucházela loni v září, přičemž byla vystavena sexuálnímu násilí ze strany dvou kolegů. Oděnou pouze v bikinách ji muži připoutali ke stromu.

„Jeden mi zdvihl levou nohu a černou fixou se mi chtěl podepsat v rozkroku. Druhý křičel: ‘Potom ji tam dole můžeme ještě oholit’. To prostě zašlo příliš daleko,“ řekla Bildu s tím, že ji pak od hasičů vyhodili.

Případem se zabývá ministerstvo vnitra Severního Porýní-Vestfálska. Mluvčí úřadu Carola Holzbergová uvedla, že opatření budou učiněna až po řádném vyšetření. Šéf hasičů Andreas L. mezitím post opustil.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám