Hlavní obsah

Situace v Polsku je kritická. Vláda vyhlásila celostátní lockdown

Právo, PM

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Varšava

Epidemiologická situace v Polsku se zhoršila natolik, že tamní ministr zdravotnictví Adam Niedzielski ve středu odpoledne vyhlásil celostátní lockdown. Platit bude od soboty 20. března do pátku 9. dubna. Zavřená budou nově všechna ubytovací zařízení, obchodní střediska, kina, divadla, muzea a sportovní zařízení.

Foto: Kacper Pempel, Reuters

Zdravotník připravuje léky v nemocnici ve Varšavě.

Článek

Kromě výše zmíněného zůstávají v Polsku nadále zavřené téměř veškeré další služby jako jsou restaurace, kluby, bary, lyžařská a fitness centra. Stejně jako dosud zůstanou v zemi otevřené kostely. Kapacita ale bude omezená na jednoho člověka na 15 metrů čtverečních.

První stupeň základních škol se naopak vrací k distanční výuce. To znamená, že v Polsku zůstanou od příštího týdne zavřené všechny školy.

Polsko vs. covid: pomůže nám už jen rychlé očkování, doufají lékaři

Koronavirus

Polská vláda reaguje zpřísněním lockdownu na to, že v 38milionové zemi za posledních čtyřiadvacet hodin přibylo přes 25 tisíc nakažených a 435 lidí nákaze podlehlo. To je nejvíc od začátku letošního roku. Podle ministra zdravotnictví Adama Niedzielskieho navíc byla u 52 procent infikovaných potvrzena nakažlivější britská mutace viru.

Polsko prodlužuje čas mezi očkováním

Koronavirus

Od začátku pandemie se už u našich severních sousedů koronavirem nakazilo 1 956 974 lidí. 48 032 lidí nemoci covid-19 podlehlo. Naočkovat už se podařilo 4 605 929 Poláků, z toho druhou dávku už dostalo 1 621 287 lidí.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám