Hlavní obsah

Šéf Deutsche Bahn odstoupil kvůli špiclování zaměstnanců

Novinky, Tomáš Reiner

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Berlín

Šéf německé železniční společnosti Deutsche Bahn Harmut Mehdorn v pondělí oznámil svou rezignaci. Odchází poté, co firma přiznala, že sledovala tisíce svých zaměstnanců.

Článek

Společnost uvedla, že své pracovníky sledovala, aby zamezila korupci. Najala si na to jednu berlínskou detektivní agenturu, která kontrolovala i e-maily zaměstnanců.

Mehdorn vedl Deutsche Bahn téměř deset let. O špiclování vlastních zaměstnanců prý nic nevěděl a všeho lituje. „I když jsem sám neudělal nic špatného, nejdůležitější je ukončit debatu, která (Deutsche) Bahn ubližuje,“ řekl.

Ještě nedávno přitom Mehdorn trval na svém setrvání na nejvyšším postu. Nakonec neustál mediální tlak a také ho přestala podporovat kancléřka Angela Merkelová.

Deutsche Bahn je největší státní společnost v Německu. Mehdorn v jejím vedení dosáhl úspěchů, ale byl i kritizován. Firma na jednu stranu v pondělí oznámila téměř pětiprocentní nárůst zisku před zdaněním, zároveň však musel její šéf řešit nařčení, že firma upustila od bezpečnostních standardů, a také nespokojenosti v souvislosti s vyplácením odměn před plánovanou privatizací firmy.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám