Hlavní obsah

Sedmnáctiletá Judita dostala za vraždu spolužáka 12 let

Právo, Ivan Vilček (Bratislava)

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Žilina

Na 12 let a čtyři měsíce poslal v pátek Okresní soud v Žilině do vězení 17letou Juditu. Dívka podle obžaloby ubodala svého spolužáka. Rozsudek není ještě pravomocný, dívka se odvolala.

Foto: TV Markíza

Policie při vyšetřování Juditinu verzi vyvrátila.

Článek

Judita podle spisu zavraždila svého 16letého spolužáka Tomáše loni v květnu. Původně tvrdila, že chlapce zabil falešný pracovník energetické společnosti, který ji měl v bytě napadnout, a spolužák ji chtěl bránit. Policie tuto verzi vyvrátila a z vraždy obvinila Juditu.

Vražda se stala v jedné z bytovek na žilinském sídlišti Vlčince. Judita měla Tomáše zavraždit 49 bodnořeznými ranami do různých částí těla.

Žádný falešný pracovník energetické firmy. Mladíka v Žilině ubodala 16letá přítelkyně

Evropa

Dívčin otec označil rozsudek za nespravedlivý. „Důkazní situace jednoznačně prokázala Juditinu nevinu. Obžaloba nepředložila jediný důkaz o její vině. Celé obvinění je vykonstruované, budeme se proti tomu bránit a nikdy se s tím nesmíříme,“ řekl otec po vynesení rozsudku.

Reklama

Výběr článků

Načítám