Hlavní obsah

Schwarzenbergová o manželově boji o Hrad: Buď budeme slavit, nebo budu utěšovat

Právo, vpl

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Therese Schwarzenbergová (72) zamíří tento týden do Prahy, aby podpořila svého manžela. Řekla to v rozhovoru pro rakouský list Kurier.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Terezie Schwarzenbergová (sedící)

Článek

„Bude to souboj o prsa. Pokud vyhraje, budeme slavit, když prohraje, budu ho utěšovat,“ řekla.

Před kampaní za ní do Vídně přijel její muž jednou dvakrát do měsíce. Pokud by se stal prezidentem, byla by častěji v Praze.

„Také bych se konečně naučila česky,“ dodala. Therese manžela označila za klasického „homo politicus“. Pokud by nezastával žádné posty v politice, tak by podle ní onemocněl. „Politika je jeho velká vášeň, životní elixír,“ řekla.

O nacistické éře jsme se s otcem pořádně pohádali

V obsáhlé výpovědi tvrdí, že Karel Schwarzenberg měl se svým tchánem velmi napjaté vztahy. „Otec mluvil o nacistických časech velmi zřídka. Pokud ano, vždycky jsme se pořádně pohádali,“ uvedla Schwarzenbergová.

Therese zesmutní, když se jí ptáme na nacistickou minulost jejího otce, hraběte Johannese Hardegga, kterou teď probírají i česká média, napsal Kurier.

„Děti nemohou za to, co způsobili rodiče,“ říká „Thesi“ v slzách. Vztah mezi Karlem, který stál politicky na druhé straně, a jejím otcem byl podle ní vždycky velmi napjatý.

Anketa

Líbila by se vám Therese Schwarzenbergová jako první dáma?
Ano
59,1 %
Ne
40,9 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 34111 čtenářů.

Reklama

Související témata:

Výběr článků

Načítám