Hlavní obsah

Ruští vojáci pálili z minometu na školu

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Moskva
Aktualizováno

Na dvůr školního internátu v ruském Dagestánu ve čtvrtek dopadly a vybuchly dva minometné granáty, které tam omylem vypálili ruští vojáci při nácviku střelby na nedalekém vojenském cvičišti. Nikdo naštěstí nebyl zabit. S odvoláním na ruská média to uvedla agentura AFP.

Článek

Střely dopadly do školního objektu ve městě Bujnaksk ráno kolem 5:00 místního času (3:00 SELČ). Exploze rozbily okna jedné z budov internátu. Mezi dětmi a zaměstnanci nejsou žádné oběti, ujistila místní policie.

Vojenská prokuratura později incident popřela s tím, že v Dagestánu žádné manévry nejsou. Přiznala ovšem, že prakticky stejný incident se ve čtvrtek stal na jiném místě Ruska - v černomořském Novorossijsku.

Nedaleko tohoto významného vojenského přístavu zasáhl dělostřelecký náboj rozestavěný dům. Stalo se to podle agentury Interfax během příprav na vojenské cvičení. Dvoupatrovou budovu střela poškodila. V objektu nikdo nebyl a hmotné škody prý nejsou velké.

Reklama

Výběr článků

Načítám