Hlavní obsah

Ruský režisér Michalkov chce konkurovat McDonald’s

Právo, nek, CNN

Tlačítkem Sledovat můžete odebírat oblíbené autory a témata. Články najdete v sekci Moje sledované a také vám pošleme upozornění do emailu.

Rusko bude mít svůj vlastní, národní řetězec restaurací rychlého občerstvení, který má konkurovat americkému McDonald’s. Za projektem stojí věhlasný filmový režisér Nikita Michalkov a jeho bratr Andrej Michalkov-Končalovskij.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Ruský režisér Nikita Michalkov karlovarském filmovém festivalu. Archivní snímek

Článek

Minulý týden se Michalkov sešel s vicepremiérem Arkadijem Dvorkovičem, aby s ním dojednal poskytnutí vládní garance na půjčku 700 miliónů rublů (asi 350 mil. Kč) potřebných na rozjezd sítě restaurací s názvem Jezme doma!

Všeobecně se má za to, že bratrům Michalkovým pomohlo jejich přátelství s prezidentem Vladimirem Putinem, na nějž se také obrátili v dopise s žádostí o státem garantovaný úvěr.

KOMENTÁŘ DNE:

Lyžařské Nagano -  Nedá se nic dělat, dnešní komentář musí být sportovní, protože jedna mladá dáma přepsala lyžařské dějiny země. Čtěte zde >>

Záměr počítá se zřízením sítě 41 restaurací a 91 stánků, které budou využívat místní produkty a podporovat tak ruské zemědělství.

První provozovna McDonald’s byla v někdejším Sovětském svazu otevřena před více než 25 lety. Společnost, která se v zemi stala symbolem západního jídla, se loni stala terčem ruských úřadů a musela některé restaurace dočasně uzavřít, prý z hygienických důvodů.

Krok je ale všeobecně vnímán jako odveta za západní sankce proti Moskvě kvůli ukrajinské krizi.

Reklama

Související témata:

Související články

Výběr článků

Načítám