Hlavní obsah

Rusko otestovalo novou antiraketu

– Moskva

Ruské aerokosmické síly s úspěchem otestovaly novou antiraketu. Vypuštěna byla na střelnici Sary-Šagan v Kazachstánu, oznámilo podle agentury TASS ruské ministerstvo obrany, aniž by specifikovalo, o jaký typ raket jde.

Foto: mod_russia/Twitter

Test ruské antirakety

Článek

„Na polygonu Sary-Šagan bojová posádka protivzdušné a protiraketové obrany (ruských) aerokosmických sil provedla další úspěšný test odpálení nové rakety ruského systému protivzdušné obrany,“ oznámilo ministerstvo.

Velitel 1. armády protivzdušné a protiraketové obrany generál Andrej Djomin dodal, že „nový systém protiraketové obrany po sérii testů potvrdil předpokládané vlastnosti a že bojové posádky úspěšně splnily svůj úkol, když zasáhly cíl s předem určenou přesností“.

Rusko otestovalo v Sýrii nejmodernější systém protivzdušné obrany S-500

Blízký a Střední východ

Rusko svou novou protiraketovou střelu otestovalo v Kazachstánu také na konci října. Podle TASSu je systém už ve výzbroji a chrání zemi před útoky ze vzduchu.

Deník Kommersant poznamenal, že Spojené státy uskutečnily zkoušku své protiraketové střely minulý týden. Spojené státy otestovaly 16. listopadu svou protiraketovou střelu Standard Missile SM-3 Block IIA, určenou pro vojenská plavidla, proti cíli, který poprvé imitoval mezikontinentální balistickou raketu. Moskva poté obvinila Washington, že vydává "lživé informace" o tom, že evropská část protiraketové obrany není zaměřena proti Rusku.

Reklama

Výběr článků

Načítám