Hlavní obsah

Rusko hrozí zabavením majetku evropských a amerických firem

Moskva

Rusko by mohlo v reakci na sankce přijaté Západem kvůli ruské invazi na Ukrajinu zabavit majetek podniků a občanů ze Spojených států, zemí Evropské unie a dalších států. Uvedl to v sobotu bývalý prezident a premiér Dmitrij Medveděv, který je nyní místopředsedou bezpečnostní rady.

Foto: Sputnik, Reuters

Dmitrij Medveděv

Článek

Medveděv poznamenal, že zahraničí Rusko straší zabavováním peněz ruských občanů a podniků. Rusko podle něj na takové jednání odpoví zrcadlově.

„(Odpovíme) zabavením prostředků cizinců a zahraničních společností v Rusku podle starého principu,“ napsal Medveděv na sociální síti VKontaktě.

Demonstranti v Praze se střetli s příznivci Ruska

Stalo se

„A možná znárodněním majetku osob, které mají registraci v nikoli přátelských jurisdikcích. Jako jsou USA, státy EU a řada zemí anglosaského světa, které s tím souhlasí,“ citovala Medveděva agentura TASS.

Stopka v Radě Evropy

Za nespravedlivé označil páteční rozhodnutí pozastavit členství Ruska v Radě Evropy. „Rada Evropy a Parlamentní shromáždění Rady Evropy pozastavila členství Ruska. Strašná nespravedlnost," napsal Medveděv.

Podotkl ale, že je to dobrá příležitost pro to, aby Rusko mohlo za sebou „prásknout dveřmi“ a obnovit řadu důležitých institutů, například trest smrti v případě těžkých zločinů.

Reklama

Výběr článků

Načítám